Dort s ovocem

Dort je výborný i bez krému. Pokud máte rádi krém, lze použít jakýkoliv máte rádi a nebo zkuste karamelový.

Karamelový krém :

1 plechovka Salka
1 kostka másla

Uzavřenou plechovku Salka vařte ve vodní lázni 3h. Po vychladnutí otevřete a šlehejte se změklým máslem do krému. Hotovo.


Korpus do menší formy průměr 24 cm :

120 g cukru
120g mouky
3 vejce
1/2 prášku do pečiva

Šlehejte 3 žloutky s cukrem do pěny, můžete přidat lžičku šťávy z citrónu. Potom postupně přidejte 3/4 mouky a prášek do pečiva. Udělejte z bílků sníh a opatrně ručně vmíchejte do těsta. Přidejte zbytek mouky a opatrně zamíchejte.

Těsto nalijte do vymazané formy a pečte asi 15 minut na 180°C.

Korpus po vychladnutí překrojte podél.

Namažte krémem a marmeládou a přiklopte zpět.

Pod ovoce dejte také krém. Použijte jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já dávám broskve z plechovky a sezónní ovoce.

Nakonec zalijte želatinou.

Dobrou chuť 🙂

Rani Radka Sochorová
www.mezi-tony.cz      web o lásce, intimitě, spiritualitě, zdraví, partnerství a esenci ženy.