Dort je výborný i bez krému. Pokud máte rádi krém, lze použít jakýkoliv máte rádi a nebo zkuste karamelový.
Karamelový krém :
1 plechovka Salka
1 kostka másla
Uzavřenou plechovku Salka vařte ve vodní lázni 3h. Po vychladnutí otevřete a šlehejte se změklým máslem do krému. Hotovo.
Korpus do menší formy průměr 24 cm :
120 g cukru
120g mouky
3 vejce
1/2 prášku do pečiva
Šlehejte 3 žloutky s cukrem do pěny, můžete přidat lžičku šťávy z citrónu. Potom postupně přidejte 3/4 mouky a prášek do pečiva. Udělejte z bílků sníh a opatrně ručně vmíchejte do těsta. Přidejte zbytek mouky a opatrně zamíchejte.
Těsto nalijte do vymazané formy a pečte asi 15 minut na 180°C.
Korpus po vychladnutí překrojte podél.
Namažte krémem a marmeládou a přiklopte zpět.
Pod ovoce dejte také krém. Použijte jakékoliv ovoce, které máte rádi. Já dávám broskve z plechovky a sezónní ovoce.
Nakonec zalijte želatinou.
Dobrou chuť 🙂
Rani Radka Sochorová
www.mezi-tony.cz web o lásce, intimitě, spiritualitě, zdraví, partnerství a esenci ženy.